Blogeri za Zorana Đinđića

U pitanju je jedna, kako Istok kaže društveno odgovornoj akcija!

Naime njegova ideja je da posthumni sajt Zorana Đinđića na adresi http://www.zorandjindjic.org bude prvi rezultat na Guglu kada neko kuca “najveći car”.

Ideja potiče iz priče o Google bomb koji je vezan uz priču od pre nekoliko godina o akciji tridesetak blogera koji su na svojim blogovima linkovali frazu “miserable failure” ka zvaninom sajtu Džorža Buša, što je dovelo da njegov sajt bude prvi na listi Google pretrage kada neko ukuca “miserable failure”

Istokova ideja jeste da:

… uradimo isto ovo, ali u pozitivnom smislu. Da posthumni sajt Zorana Đinđića na adresi http://www.zorandjindjic.org bude prvi rezultat na Guglu kada neko kuca “najveći car”. Ako želite da podržite ovu akciju, potrebno je da na svom sajtu postavite link ka http://www.zorandjindjic.org sa frazom najveci car (kao što sam ja ovde uradio). Najbolje da link stavite negde usred pasusa da bi sve delovalo “prirodno” za Google, ali ako ne možete, stavite ga negde na sajtu kao mali link, i super bi bilo da bude na vašoj Home strani jer ona ima najveći PageRank.

POENTA SVEGA OVOGA:

Istok:

Koja je svrha ovoga? Pa, prvo, ako daj Bože ovo uspe (Google je u međuvremeno malo usavršio algoritam), poslaćemo medijima saopštenje da su blogeri Srbije združenim snagama uradili ovu akciju u čast pokojnom Đinđiću koji je Srbiju počeo da vodi u modernizaciju, motivisao ljude da se pokrenu, i menjao uobičajeno depresivno raspoloženje ovog naroda.

Drugo, ideja je da se izazove “buzz” među mladim ljudima, i da oni jedni drugima prenose ovu informaciju putem chata, Fejsa itd. Iz ovih razloga smo odustali od nekih arhaičnih zvaničnih izraza poput “najbolji državnik”, “najbolji lider”, jer nažalost takve fraze imaju jako mali viralni potencijal. Želimo da dođemo do mladih ljudi koji će jedni drugima govoriti “Brate izvali šta iskače na Guglu kada kucaš najveći car”.

Takođe, ova informacija će se širiti isključivo viralnom preporukom, uopšte nije poenta u tome da neko zaista jednog dana slučajno otkuca “najveći car” pa da otkrije ovo “na svoju ruku”.

Još jednom, ako podržavate akciju linkujte na home stranici vašeg sajta da fraza “najveći car” vodi na http://www.zorandjindjic.org. Ovaj tekst možete do mile volje šerovati na Fejsbuku jer Google ne vidi unutrašnji sadržaj vaših profila. Ali nemojte linkovati ovaj tekst na svom blogu sa frazom “najveci car” da ne bi on isplivao na prvo mesto pre Đinđića. Ako se to nekim čudom desi, obrisaću ga.

Ostaje nam da držimo palčeve da će cela ova akcija uspeti, jer je, bar po meni, Zoran Đinđić upravo vredan ovako nečega.

Izvori:

http://www.istokpavlovic.com
http://www..wikipedia.org

Slike:

http://www.cywong.com
http://www.istokpavlovic.com

  1. #1 by Soko banja on October 19, 2010 - 10:43

    Interesantna google bomb akcija.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: